Beschrijving

Elk jaar schenkt Rabobank Utrecht een deel van de winst aan de lokale samenleving. Dit noemen we coöperatief dividend. Een onderdeel hiervan is het StimuleringsfondsXL. Een fonds voor projecten die de omgeving sterker maken.

Het StimuleringsfondsXL is bedoeld voor particulieren en organisaties die een project willen starten om hun omgeving sterker te maken. Op deze manier nemen zij een aandeel in hun omgeving. Deze projecten vinden plaats in Utrecht, Nieuwegein of Harmelen en hebben een lokale focus.

Het StimuleringsfondsXL bestaat uit een aantal fasen:
Fase 1: Projecten indienen – 28 augustus tot 17 september
Particulieren en organisaties kunnen uitsluitend digitaal projecten indienen via het aanvraagformulier. Bij het aanvraagformulier moet een projectplan inclusief begroting worden geüpload (maximaal vier A4).

Fase 2: Selectie – vanaf 18 september tot 9 oktober
Een deskundige jury selecteert de 8 meest kansrijke en betekenisvolle projecten.
Deze projecten krijgen ondersteuning bij het aanscherpen van de plannen en het samenstellen van een communicatiepakket. Dient u een project in, zorg dan dat u in week 39 beschikbaar bent.

Fase 3: Stemmen –9 oktober tot 26 oktober
In deze fase gaan de finalisten zelf actief stemmen werven. En kan er op één favoriet project gestemd worden via de website. Op 31 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.
De te winnen bijdrage per project wordt door de jury bepaald en is afhankelijk van de beoordeling van het projectplan, de begroting en het dekkingsplan. In totaal is er € 100.000,- beschikbaar.

Fase 4: Realiseren – 31 oktober en verder
De 3 winnende projecten gaan hun plannen realiseren.