Winnaars StimuleringsfondsXL bekend in TivoliVredenburg

Drie projecten winnen een mooi bedrag voor een betere buurt
De drie winnaars van het StimuleringsfondsXL zijn bekend! Stichting Move, In Between Café en Voedseltuin Overvecht winnen het door hen aangevraagde geldbedrag en eventuele begeleiding vanuit Rabobank Utrecht. Dit werd op dinsdagmiddag  1 november in TivoliVredenburg bekend gemaakt.

StimuleringsfondsXL
De bank riep begin juni 2016 elke inwoner van Utrecht en Nieuwegein op om een plan, dat de buurt versterkt, in te dienen via stimuleringsfondsXL.nl. De Rabobank ontving maar liefst 60 projectplannen binnen twee maanden tijd. De jury, bestaande uit leden van de bank, kozen hieruit acht finalisten. Deze gingen vanaf 15 september de strijd met elkaar aan om de meeste online stemmen te werven op stimuleringsfondsXL.nl. Er werd volop online actie gevoerd om een mooi geldbedrag te winnen én ondersteuning die nodig is om het plan te realiseren. Initiatiefnemer van deze wedstrijd, Rabobank Utrecht, stelt hiervoor een deel van de winst ter beschikking.

De overige finalisten waren: Energie-U, MoneyWays,  Power by Peers, Van Grond tot Mond bus en De Verkeerstuin. Deze worden doorgeleid naar het reguliere Stimuleringsfonds. Gedurende het hele jaar kunnen hiervoor plannen worden ingediend via rabobank.nl/utrecht. Op stimuleringsfondsXL.nl staat een korte beschrijving van alle initiatieven en zijn de filmpjes voor deelname nog te zien.

De uitreiking vond plaats tijdens de grote aftrap van de Week van de Ontmoeting. Kijk voor meer informatie over deze week op: http://rabo.nl/utrecht/ontmoeting